EN | FI

3D-tutoriaali

Second Picture on omistettu alkuperäisille tutoriaaleille 3D-grafiikasta, Photoshopista, valokuvauksesta ja WWW-suunnittelusta.

Suun 3D-mallinnus 3DS MAXissa

23.10.2007 Kategoria: 3D (Mallinnus) | Ihmisen pään mallintaminen 3D Studio MAXissa 02/10

Aloita polygoneilla mallintaminen

Suun ensimmäinen polygoni 3D studio MAXissa

Kuva 1. Sijoita ensimmäinen polygoni kuvan mukaisesti. Muista tarkistaa polygonin sijainti sekä Front- , että Right-näkymässä.

Aloita 3D-mallinnus luomalla Plane-objekti Front-näkymässä. Muuta Plane-objektin segmenttimäärä yhteen leveys- ja korkeussuunnassa. Muuta Plane-objekti Editable Poly-objektiksi (Klikkaa modify-paneelissa plane-objektia hiiren oikealla napilla ja valitse valikosta Editable Poly). Nyt objekti on Editable Poly, joten voit muokata sitä vapaasti sub-object-tiloissa työskentelemällä. Aktivoi Vertex-tila ja liikuta polygonin vertex-pisteet suunnilleen Kuvan 1 mukaisesti.

Aina kun liikutat vertex-pisteitä, segmenttejä tai polygoneja tai luot uusia polygoneja niin muista tarkistaa niiden sijainti sekä Front- , että Right-näkymässä!

Polygoneja kopioimalla

Suun 3D-mallintaminen polygoneilla 3DS MAXissa.

Kuva 2. Mallinna huulet yhdeksää polygonia käyttäen.

Luo kahdeksan uutta polygonia edgejä kopioimalla:

Sijoita uudet polygonit suunnilleen kuvan 2 mukaisesti. Muista, että voit sijoitella polygoneja monella eri tavalla:

Symmetry modifier 3D-malliin

Symmetry-modifierin vaikutus 3DS MAXissa

Kuva 3. Symmetry modifierilla malli peilataan vaakasuunnassa. Tästä eteenpäin kasvojen toinen puoli mallintuu automaattisesti.

Lisää 3D-malliin Symmetry modifier. Tarvittaessa säädä Symmetry modifierin asetuksia. Symmetry modifierilla objekti peilataan vaakasuunnassa. Jatkamme edelleen vasemman puoliskon mallintamista ja oikea puolisko rakentuu automaattisesti Symmetry modifierin ansiosta. Nyt 3D-mallin pitäisi vastata kuvaa 3.

Show end result on / off toggle

Valitse modifier-stackista Editable poly ja klikkaa päälle "Show end result on / off toggle Show end result on / off toggle". Nyt näet Symmetry modifierin vaikutuksen vaikka työskentelet Editable Poly-kohdassa.

Meshmooth modifier

Lisää Symmetry modifierin päälle Meshsmooth modifier ja säädä iterations-arvoksi 2. Nyt näet miltä valmis pinta tulee näyttämään. Työskentelyn aikana Meshsmooth modifier kannattaa usein pitää pois päältä Modifier off, mutta laita se päälle Modifier on aina kun haluat nähdä lopputuloksen. Jos Meshmooth modifier on päällä, voi malli olla liian raskas tietokoneelle ja mallinnus voi hidastua.

Uusia polygoneja suuhun

Polygoneja suun ympärillä 3D Studio MAXissa

Kuva 4. Uusia nelisivuisia polygoneja (quads) suuhun.

Polygonit suun ympärillä

Kuva 5. Valmis polygoneilla mallinnettu suu 3D Studio MAXissa.

Luo uusia polygoneja kopioimalla edgejä. Aktivoi Editable Polyn edge-tila. Valitse ensin 9 huulia reunustavaa edgeä ja kopioi ne laittamalla shift-näppäin pohjaan ja käyttämällä scale-toimintoa 3DS MAXissa. (Objekteja voidaan aina kopioida shift-näppäimen kanssa käyttämällä move, rotate tai scale toimintoa). Sijoita uudet polygonit kuvan 4 mukaisesti. Toista operaatio jo luo toinen rinki polygoneja suuhun kuvan 5 mukaisesti. Nyt suun ulkopuolinen osa on valmis.

Sivu 3: Silmän kuopan mallinnus 3DS MAXissa

< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >