EN | FI

3D-tutoriaali

Second Picture on omistettu alkuperäisille tutoriaaleille 3D-grafiikasta, Photoshopista, valokuvauksesta ja WWW-suunnittelusta.

Korvan ja pään yhdistäminen

23.10.2007 Kategoria: 3D (Mallinnus) | Ihmisen pään mallintaminen 3D Studio MAXissa 09/10

Polygoneja korvan liitoskohtaan

Polygoneja korvan takana 3D Studio MAXissa

Kuva 1. Luo 8 uutta polygonia kuvan mukaisesti.

Luo 8 uutta polygonia korvan takaosaan kuvan 1 mukaisesti. Ideana tässä on vähentää polygonien määrää, jotta korva olisi helpompi yhdistää pään 3D-malliin.

Korvan 3D-mallin viimeistely

Nyt korvan geometria on valmis. Tässä vaiheessa korva kannattaa viimeistellä niin pitkälle kuin mahdollista.

Spline-objekti valmiista korvasta

Spline korvan liitoskohdassa 3DS MAXissa

Kuva 2. Luo valituista edgeistä spline-objekti.

Korvan liitoskohdan spline-objekti

Kuva 3. Pään 3D-mallissa on reikä korvan kohdalla.

Nyt korva on valmis ja seuraavaksi yhdistämme sen pään 3D-malliin. Aktivoi Border-tila ja valitse kaikki reikää reunustavat edget kuvan 2 mukaisesti. Tämän jälkeen klikkaa Editable Polyn "Create Shape From Selection" -nappia. Valitse Shape Typeksi Linear ja klikkaa OK. Loit juuri uuden Spline-objektin. Piilota korva ja tuo pää näkyviin. Tilanteen pitäisi nyt vastata kuvaa 3.

Yhdistä spline pään 3D-malliin

Korvan ympäristön polygoneja 3D Studio MAXissa

Kuva 4. Luo 13 uutta polygonia kuvan mukaisesti.

Aktivoi vertex-tila ja käytä Editable Polyn Attach-nappulaa ja yhdistä Spline-objekti pään 3D-malliin. Spline-objekti katoaa ja sen vertex-pisteet ovat nyt osa pään 3D-mallia. Aktivoi Editable Polyn polygon-tila ja luo 13 uutta nelisivuista polygonia kuvan 4 mukaisesti käyttämällä Editable Polyn Create-toimintoa. Nyt päässä on tarkalleen korvan liitoskohdan kokoinen reikä.

Yhdistä korvan polygonit päähän

Tuo korva näkyviin ja yhdistä se päähän käyttämällä Editable Polyn Attach-toimintoa. Nyt pää ja korva ovat samaa objektia, mutta liitoskohdassa on päällekäisiä vertex-pisteitä, jotka täytyy vielä yhdistää toisiinsa. Valitse kaikki liitoskohdan Vertex-pisteet (24kpl) ja klikkaa Weld-nappulan vieressä olevaa Settings-nappulaa Editable Polyn Weld-toiminnon settings-nappi. Nosta Weld Threshold sen verran suureksi, että After-kohdassa on 12 vähemmän kuin Before-kohdassa. Klikkaa OK. Nyt mallissa ei pitäisi enää olla päällekkäisiä vertex-pisteitä.

Viimeistele korva

Siirtele vielä korvan ja sen ympäristön vertex-pisteitä saadaksesi korvan 3D-mallin näyttämään mahdollisimman luonnolliselta. Korjaile päätä myös muilta osin sikäli kun on tarpeen.

Sivu 10: Pään 3D-mallin viimeistely 3DS MAXissa

< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >