EN | FI

3D-tutoriaali

Second Picture on omistettu alkuperäisille tutoriaaleille 3D-grafiikasta, Photoshopista, valokuvauksesta ja WWW-suunnittelusta.

Kasvojen 3D-mallinnus 3DS MAXissa

23.10.2007 Kategoria: 3D (Mallinnus) | Ihmisen pään mallintaminen 3D Studio MAXissa 05/10

Otsan ja päälaen 3D-mallinnus

Otsan mallinnus polygoneilla 3DS MAXissa

Kuva 1. Luo uusia polygoneja kuvan mukaisesti.

Luo 8 uutta polygonia edgejä kopioimalla ja sijoita ne kuvan 1 mukaisesti. Muista tarvittaessa käyttää Editable Polyn Target Weld-toimintoa.

Leuan 3D-mallintaminen

Leuan mallinnus polygoneilla 3D Studio MAXissa

Kuva 2. Luo 6 uutta polygonia leukaan.

Luo 6 uutta polygonia edgejä kopioimalla ja sijoita ne kuvan 2 mukaisesti. Kuten huomaat niin polygonien sijainti ei tarkasti seuraa apukuvan sivuprofiilia. Mitä vähemmän polygoneja mallissa käytetään sitä enemmän muotoja täytyy liioitella.

Tässä tutoriaalissa pyritään käyttämään mahdollisimman vähän polygoneja, mutta silti luomaan kohtuullisen realistinen pää. Muista, että lopullinen pinta määräytyy vasta kun Meshsmooth modifier laitetaan päälle. Meshsmooth modifierin vaikutusta kannattaa kokeilla silloin tällöin.

Pään sivuosan polygonit

Kasvojen 3D-mallinnus

Kuva 3. Luo uusia polygoneja kuvan mukaisesti.

Luo uusia polygoneja edgejä kopioimalla ja sijoita ne kuvan 3 mukaisesti. Muista tarpeen tullen käyttää Editable Polyn Target Weld -toimintoa.

Kasvojen 3D-malli valmiiksi

Kasvojen 3D-malli 3D Studio MAXissa

Kuva 4. Luo uusia polygoneja ja viimeistele kasvot.

Täytä kasvoissa oleva reikä luomalla 8 uutta polygonia Editable Polyn Create-toiminnon avulla kuvan 4 mukaisesti. Nyt kasvot ovat valmiit ja niiden tulisi näyttää suurin piirtein samalta kuin kuvassa 4. Tässä vaiheessa on hyvä korjailla kasvonpiirteitä jos siihen on tarvetta. Seuraavaksi mallinnetaan pään sivu- ja takaosa, kaula ja lopulta korva.

Polygoneja leukaan

Leuan alaosan polygoneja

Kuva 5. Leuan alaosan polygoneja.

Luo 10 uutta nelisivuista polygonia leuan alaosaan ja sijoita ne kuvan 5 mukaisesti.

Sivu 6: Pään ja kaulan mallinnus 3DS MAXissa

< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >