EN | FI

Photoshop-tutoriaali

Second Picture on omistettu alkuperäisille tutoriaaleille 3D-grafiikasta, Photoshopista, valokuvauksesta ja WWW-suunnittelusta.

Lasinen helmi Photoshopissa

web 2.0 -tyylinen pyöreä lasinen helmi

Kuva 1. Web 2.0 -tyylinen lasinen nappi.

01.11.2007 Kategoria: Photoshop
Seuraavaksi näytän kuinka tehdään erilainen lasinen nappi. Napista tulee pyöreä helmi ja siinä on väriä. Käytän saman kaltaisia ideoita ja keinoja kuin edelliselläkin sivulla. Voit käyttää edelleen samaa kuvaa ja luoda lasisen helmen mustan lasisen napin viereen.

Luo musta helmi uudelle tasolle

Musta pyöreä nappi

Kuva 2. Luo pyöreä perusnappi uudelle tasolle.

Luo uusi tyhjä taso ja käytä Elliptical Marquee Tool -työkalua valitaksesi pyöreän 80 x 80 pikselin alueen. Valitse musta väri ja täytä (Valikosta: Edit > Fill...) uudella tasolla oleva pyöreä alue. Napin pitäisi nyt näyttää samalta kuin kuvassa 2.

Gradient Overlay

Gradient Overlay pyöreässä napissa

Kuva 3. Gradient Overlay asetukset.

Klikkaa hiiren oikeaa nappia uuden tason päällä Layers-paneelissa ja valitse valikosta Blending Options.... Laita Gradient Overlay päälle. Valitse vasemman Color Stopin väriksi #baff9c ja liikuta se 25% kohtaan. Valitse oikean Color Stopin väriksi #0e2f00 ja liikuta se 75% kohtaan. Napin pitäisi nyt näyttää samalta kuin kuvassa 3.

Inner Shadow

Inner Shadow efekti pyöreässä napissa

Kuva 4. Inner Shadow asetukset Photoshopissa.

Laita Inner Shadow päälle. Muuta Opacity-arvoksi 100%. Muuta Distance-arvoksi 0 pikseliä. Muuta Size-arvoksi 30 pikseliä. Muuta Countouriksi Gaussian. Nyt napin pitäisi näyttää samalta kuin kuvassa 4.

Drop Shadow

Heittovarjon asetukset Adobe Photoshopin Sekoitusasetuksissa

Kuva 5. Drop Shadow asetukset Adobe Photoshopissa.

Laita Drop Shadow päälle. Muuta varjon väriksi #3a6228. Muuta Distance-arvoksi 0 pikseliä. Muuta Size-arvoksi 8 pikseliä. Nyt napin pitäisi näyttää samalta kuin kuvassa 5.

Kiilto / Heijastus

Lasihelmen kiilto

Kuva 6. Liukuväri kiiltoa varten.

Lasinen helmi , joka on tehty Adobe Photoshop CS3:ssa

Kuva 7. Valmis lasinen helmi Adobe Photoshopissa.

Luo uusi tyhjä taso. Käytä Elliptical Marquee Tool -työkalua ja valitse 40 x 20 pikselin kokoinen alue. Käytä Gradient-työkalua ja täytä valittu alue uudella tasolla mustavalkoisella liukuvärillä kuvan 6 mukaisesti.

Vaihda tason Blending Modeksi Screen ja Opacity-arvoksi 90%. Nyt lasinen helmi on valmis ja sen pitäisi näyttää samalta kuin kuvassa 7. Nappeja, jotka on tehty Photoshopin tasoefekteillä on hyvin helppo muokata. Suosittelen säästämään PSD-tiedoston, jotta voit muokata nappia myöhemmin.

Osa I: Lasinen nappi Photoshopissa