EN | FI

Valokuvaustutoriaali

Second Picture on omistettu alkuperäisille tutoriaaleille 3D-grafiikasta, Photoshopista, valokuvauksesta ja WWW-suunnittelusta.

Valokuvia perheestä

Läheltä otettu muotokuva vaimostani

Kuva 1. Vaimoni lomalla Espanjassa.

07.04.2008 Kategoria: Valokuvaus
Selailin hiljattain kokoelmaani perhekuvista. Valitettavasti liian moni valokuva on olemassa ainoastaan digitaalisessa muodossa DVD-levyllä. Minun pitäisi ehdottamasti teetättää enemmän paperikuvia. Perhekuvien selailu palautti mieleeni miksi pidän niistä niin paljon ja miksi jotkin niistä voisivat vedota myös muihin ihmisiin.

Täynnä muistoja

Tyttäreni nukkumassa

Kuva 2. Tyttäreni nukkumassa pitkän päivän jälkeen.

On selvää, että perhekuva eivät ole koskaan vain valokuvia. Ne esittävät henkilöitä, joita rakastamme ja muistoja, joita vaalimme. Perhekuvat ovat erityisiä, koska ne herttävät niin monia tunteita. On luonnollista, että minulla on tunneyhteys valokuviin, jotka esittävät perhettäni, mutta entäpä muut ihmiset? Ovatko perhekuvani arvottomia heille?

Luulen, että monet perhekuvat, erityisesti muotokuvat voivat olla mukaansatempaavia valokuvia myös ilman henkilökohtaisia muistoja. Mieleeni tulee pari ajatusta siitä, miksi perhemuotokuvat voivat olla kiinnostavia myös ihmisille perheeni ulkopuolella:

Välittömiä tunteita

Valokuvat perheestä näyttävät välittömiä tunteita

Kuva 3. Tyttäreni uima-altaassa.

Perheen parissa on usein rento tunnelma ja on hyvin mahdollista, että kamerasi ei pelota perheesi jäseniä. Perheen jäsenet näyttävät tunteita, jotka ovat välittömiä ja hyvin todellisia ja nuo tunteet näkyvät myös ottamissasi valokuvissa.

Parhaita hetkiä

Vastasyntynyt vauva suihkussa ensimmäistä kertaa

Kuva 4. Vastasyntynyt Luna suihkussa ensimmäistä kertaa.

Toinen syy miksi perhekuvat voivat olla erityisiä on se tosiasia, että olet aina paikalla. Tarkoitan sitä, että vietät paljon aikaa perheesi kanssa. Siitä seuraa, että todennäköisesti olet paikalla kokemassa ja tallentamassa perheesi jäsenten parhaita hetkiä. Esimerkiksi kaikki tämän sivun valokuvat ovat olemassa, ei siksi, että olisin lavastanut ne vaan siksi, että olin paikalla tallentamassa tilanteen.

Vinkkejä perhekuvaukseen.