EN | FI

Valokuvaustutoriaali

Second Picture on omistettu alkuperäisille tutoriaaleille 3D-grafiikasta, Photoshopista, valokuvauksesta ja WWW-suunnittelusta.

Pöytäjalustan Kanssa Kuvaaminen

Manfrotto 709b pöytäjalusta kiinni

Kuva 1. Manfrotto 709b pöytäjalustan pituus on 19cm kun jalat ovat kiinni.

17.08.2007 Kategoria: Valokuvaus
Ollessani lomalla tykkään kantaa kameraani kaikkialle, mutta en aina jaksaa kantaa jalustaani johtuen sen koosta ja painosta. Haluan kuitenkin olla valmiina kuvaamaan pitkillä valotusajoilla jos erityinen tilanne tulee eteeni. Ratkaisuni on pitää aina pöytäjalustaa kameralaukussani. Kokemuksieni mukaan se on minulle erittäin hyödyllinen tarvike. Joskus se jopa pelastaa päivän. Olen kokeillut useampia pöytäjalustoja ja nykyään käytän Manfrotto 709B pöytäjalustaa. Mielestäni monet pöytäjalustat eivät pysty kunnolla kannattelemaan järjestelmäkameraa, mutta Manfrotto 709B suoriutuu siitä mainiosti.

Manfrotto 709B Pöytäjalusta

Manfrotto 709b pöytäjalusta auki

Kuva 2. Manfrotto 709b pöytäjalusta aukaistuna.

Manfrotto 709B pöytäjalustan pituus on 19cm jalkojen ollessa kiinni ja se painaa 0.2kg. Kuten Manfrotto väittää jalusta on erittäin jämerä ja tukeva. Se soveltuu jopa järjestelmäkameroille joissa on kevyt linssi ja pienille videokameroille. Manfrotton mukaan jalusta voi kantaa jopa 2kg. Olen käyttänyt tätä jalustaa onnistuneesti Canon EOS 400D järjestelmäkameran ja Canon EF 70-200mm f/4L USM objektiivin kanssa. Mielestäni jalusta tukee tätä yhdistelmää hyvin jopa ilman jalustapantaa. Luonnollisesti tällaisen yhdistelmän kanssa tulee olla erittäin varovainen ja yksi jalustan jalka pitää laittaa samaan linjaan objektiivin kanssa.

Todellisia Valokuvaustilanteita

Manfrotto 709b pöytäjalusta ja Canon EOS 400D digitaalikamera

Kuva 3. Manfrotto 709b pöytäjalusta on tarpeeksi tukeva kannnattelemaan järjestelmäkameraa. Kuvassa se kannattelee Canon EOS 400D kameraa Canon EF 70-200mm f/4L USM objektiivilla.

Auringonlasku Phuketin saarella Thaimaassa

Kuva 4. Yllä oleva valokuva on otettu Phuketissa Bridge-kameralla, jota oli tukemassa pöytäjalusta.

Ollessani perheeni kanssa lomalla Thaimaassa en halunnut kantaa liikaa valokuvauskalustoa koska olin lomalla:) Kuitenkin suurimman osan ajasta pidin mukanani kameraa ja pöytäjalustaa. Kuva 4 on esimerkkikuva jota en olisi pystynyt ottamaan ilman pöytäjalustaani. Asetin jalustan rannan tuntumassa olevan muurin päälle ja siten pystyin käyttämään pidempää valotusaikaa ja kuvaamaan auringonlaskun. Kokemukseni pöytäjalustojen käytöstä ovat olleet hyvin positiivisia ja suosittelen kantamaan sellaista aina mukana koska joskus pöytäjalusta voi tosiaankin pelastaa päivän!