EN | FI

Valokuvaustutoriaali

Second Picture on omistettu alkuperäisille tutoriaaleille 3D-grafiikasta, Photoshopista, valokuvauksesta ja WWW-suunnittelusta.

Lupinus polyphyllus

Lupinus polyphyllus eli komealupiini

Kuva 1. Lupinus polyphyllus eli komealupiini on tavallinen näky Suomen kesässä. Canon EF 70-200mm f/4L USM tuottaa terävän kuvan jossa on miellyttävä Bokeh.

02.07.2007 Kategoria: Valokuvaus
Olin viettämässä Juhannusta äitini luona ja olin raahannut mukaan jonkin verran kuvauskalustoa:

Tarkoituksenani oli kuvata kesäistä luontoa, äitini Norfolkin terriereitä ja testata uutta Canon EF-S 10-22mm f/3.5-4.5 USM laajakulmaobjektiiviani. Yrityksistäni huolimatta en löytänyt millään sopivia kuvaustilanteita. Olin kuitenkin raahannut kuvauskaluston mukaan, joten halusin kuvata edes jotakin. Huomasin pihalla lupiineja ja päädyin kuvaamaan niitä Canon EF 70-200mm f/4L USM teleobjektiivilla. Tämä linssi tuottaa erittäin teräviä kuvia joissa on miellyttävä Bokeh.

Sommitelma lupiineista

Toiset pitävät lupiineja rikkaruohoina ja toiset ihastelevat niiden voimakkaita värejä. Itse kuulun jälkimmäiseen ryhmään. Kun ottamassa kuvaa (kuva 1) kokeilin useita erilaisia sommitelmia. En saanut aikaiseksi sommitelmaa, johon voisin olla todella tyytyväinen, mutta huomasin kuitenkin jotain erikoista. Yleensä vältän keskelle sommiteltua kohdetta ellei se täytä koko kuva-alaa, mutta tällä kertaa kuvan 1 sommitelma miellytti silmääni eniten kaikista otoksistani. Mistä tämä voisi johtua?

Ehkä sommitelma toimii koska kuvassa on yksi selkeä kohde joka piirtyy terävänä taustan ollessa sumea. Ehkä sommitelma miellyttää taustan symmetrian vuoksi. Tai ehkäpä värit violetti ja vihreä toimivat hyvin yhdessä. Enpä tiedä...ehkäpä kaikki nämä tekijät tehostavat tätä keskitettyä sommitelmaa.